Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Endüstri Makinaları
Ders Kodu: KGT144
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Gıda muhafaza ve işleme sistemleri ile bunlarla ilgili makinelerin kavranması.

Özet İçerik

Gıdaların korunmasında ısıl işlemler, ısı iletimi ve makineleri, x ve ultraviole ışınların tanımı ve kullanımı, mikrodalga uygulamaları, su aktivitesi, kurutma işlemleri,kurutma sistem ve ekipmanları, evaparasyon işlemleri,soğutma/dondurma sistemleri, gıdaların soğutularak/dondurularak muhafazası, kontrollü/modifiye atmosferde depolama, gıdaların diğer koruma yöntem ve sistemleri. Ayırma, yıkama, taşıma sistemleri, pastörizatör, sterilizatör, evaporatör, dehidratörler vb.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri