
| Ders Kodu | : KGT243 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Gıda soğukta muhafazası ve raf ömrünün uzatılmasına yönelik işlemlerin uygulanışının verilmesi.
Soğuk tekniğinin girişi ve gıda endüstrisinde soğuk uygulaması. Soğutma sistemleri, soğutma cihaz ve ekipmanları. Soğutma yöntemleri. Gıdaların soğutulması ve soğukta depolanmaları. Gıdaların dondurulmaları, donma olayı, dondurma yöntemleri, dondurulmuş gıdanın depolanması ve çözündürülmesi. Meyve ve sebzelerin soğukta ve donmuş muhafazası, et balık ve ürünlerinin soğukta ve dondurarak muhafazası, süt ve süt ürünlerinin soğukta muhafazası, diğer gıdaların soğukta ve dondurarak muhafazası.