Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Soğukta Muhafaza
Ders Kodu: KGT243
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Gıda soğukta muhafazası ve raf ömrünün uzatılmasına yönelik işlemlerin uygulanışının verilmesi.

Özet İçerik

Soğuk tekniğinin girişi ve gıda endüstrisinde soğuk uygulaması. Soğutma sistemleri, soğutma cihaz ve ekipmanları. Soğutma yöntemleri. Gıdaların soğutulması ve soğukta depolanmaları. Gıdaların dondurulmaları, donma olayı, dondurma yöntemleri, dondurulmuş gıdanın depolanması ve çözündürülmesi. Meyve ve sebzelerin soğukta ve donmuş muhafazası, et balık ve ürünlerinin soğukta ve dondurarak muhafazası, süt ve süt ürünlerinin soğukta muhafazası, diğer gıdaların soğukta ve dondurarak muhafazası.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri