
| Ders Kodu | : KGT254 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersin amacı; kalite kavramı, standardizasyon süreçleri, kalite yönetim sistemleri ve ilgili mevzuatlar hakkında temel bilgi kazandırmak; gıda sektöründe uygulanan kalite güvence sistemlerini analiz edebilecek, yorumlayabilecek ve sektörel uygulamalarda etkin biçimde kullanabilecek mesleki yeterliliği kazandırmaktır.
Kalite ve standardizasyon kavramları, kalite yönetimi prensipleri, kalite kontrol ve kalite güvence sistemleri, gıda sektörüne özgü kalite standartları (ISO 9001, ISO 22000, HACCP vb.), mevzuatlar, dokümantasyon, iç ve dış denetim süreçleri ile kalite kültürü ve sürekli iyileştirme yaklaşımları.
| Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail AKGÜL |
| 1. | Kalite, standart ve standardizasyon kavramlarını anlayabilme |
| 2. | Kalite standartlarını uygulayabilme |
| 3. | Kalite güvence sistemlerinin önemini kavrayabilme |
| 4. | Standardizasyon kavramlarını anlayabilme |
| 5. | Kalite standartlarının önemini anlama |
| 1. | METİN, M. (1977). Gıdalarda Kalite ve kalite Kontrolü. Gıda Dergisi |
| 2. | Türk Standartları TS EN ISO 9001, TS EN ISO 22000, TS EN ISO 14001 |
| 3. | Ders notları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 4 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 4 | 8 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 72 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 2 | ||||||||||||
OÇ-2 | 2 | ||||||||||||
OÇ-3 | 2 | ||||||||||||
OÇ-4 | 2 | ||||||||||||
OÇ-5 | 2 | ||||||||||||