Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sert Kabuklu Meyveler Teknolojisi
Ders Kodu: KGT253
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Sert kabuklu meyvelerin kalite kriterleri, muhafazası, işlenmesi ve gıda kodeksi ve standartlarının verilmesi.

Özet İçerik

Sert kabuklu meyvelerin tanım, fizyolojik ve kimyasal yapısı. Badem, fındık, ceviz, kestane ve antep fıstığı meyvelerininişleme teknolojileri ve işlem akış şemaları. Bu ürünlerdeki bozulmalar, belirlenmesi ve nedenleri. Bu meyvelerden elde edilen ürün teknolojileri. badem, fındık, ceviz, kestane ve antep fıstığı meyveleri işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, kalite kontrol yöntemlerinin gösterilmesi.Yapılan analizler ve sonuçlarının değerlendirilmesi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri