
| Ders Kodu | : KGT253 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Sert kabuklu meyvelerin kalite kriterleri, muhafazası, işlenmesi ve gıda kodeksi ve standartlarının verilmesi.
Sert kabuklu meyvelerin tanım, fizyolojik ve kimyasal yapısı. Badem, fındık, ceviz, kestane ve antep fıstığı meyvelerininişleme teknolojileri ve işlem akış şemaları. Bu ürünlerdeki bozulmalar, belirlenmesi ve nedenleri. Bu meyvelerden elde edilen ürün teknolojileri. badem, fındık, ceviz, kestane ve antep fıstığı meyveleri işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, kalite kontrol yöntemlerinin gösterilmesi.Yapılan analizler ve sonuçlarının değerlendirilmesi.