
| Ders Kodu | : KGK207 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Meyve sebze alanında uygulanan analizlerin prensipleri ve uygulamaları; bu analizlerin çeşitli gıdalarda uygulamalarının yapılması
Kurutulmuş Meyve ve sebzelerde, Konsevelerde, Dondurulmuş Ürünlerde ve Salçada duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler.
| Doç. Dr. Yeliz TEKGÜL BARUT |
| 1. | TSE’ye uygun olarak, örnek (numune) alma kuralları ve örnek hazırlama yöntemlerini ana hatlarıyla anlatmak, |
| 2. | Meyve sebze alanında uygulanan genel analiz yöntemlerinin prensiplerini anlatmak ve sonuçları yorumlamak |
| 3. | Meyve sebze analizlerinin, farklı ürünlerde uygulanma yöntemlerini ana hatlarıyla anlatmak |
| 4. | Farklı gıda ürünlerinin analizlerini öğrenmek |
| 5. | Analiz sonuçlarını değerlendirerek yorumlamak |
| 1. | [1] Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara |
| 2. | [2] Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (II. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Laboratuvar | 10 | 0 | 2 | 20 |
| Bireysel Çalışma | 10 | 0 | 3 | 30 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 156 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-4 | 5 | ||||||||||||
OÇ-5 | 5 | 2 | |||||||||||