
| Ders Kodu | : KGK205 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Et ve ürünlerinin kalite kontrolü ve kalite kriterleri konularında öğrencilere bilgi kazandırılmasıdır. Et ve ürünlerinde uygulanan analizler konularında öğrencilere bilgi ve beceri kazandırılmasıdır.
Et ve ürünlerinde kalite kontrol ve önemi, Ette kalite parametreleri ve genel kalite kriterleri, Et ve ürünlerinde kontaminasyon,Kritik kontrol noktaları, Kalite güvenliği, Asgari kalite temin yöntemi ve uygulanması, Et ve ürünlerinde duyusal kalite, Karkas kalitesi, Et ve ürünlerinde fiziksel ve kimyasal kalite, Et ve ürünlerinde mikrobiyolojik kalite, Et ve ürünlerinde sanitasyon, Et ve ürünlerinde kalite kusurları. Et ve et ürünlerinin özellikleri,Et ve ürünlerinde numune alma, Et ve ürünlerinde duyusal muayeneler, Et ve ürünlerinde fiziksel muayeneler, Et ve ürünlerinde serolojik muayeneler, Et ve ürünlerinde histolojik muayeneler, Et ve ürünlerinde kimyasal muayeneler, Balık etinde duyusal muayeneler, Balık etinde fiziksel muayeneler, Balık etinde kimyasal muayeneler.
| Dr. Öğr. Üyesi Kübra GENÇDAĞ ŞENSOY |
| 1. | Et ve ürünlerinde kalite kontrolün önemini açıklamak |
| 2. | Et ve ürünlerinde kalite parametreleri ve genel kalite kriterlerini sıralamak |
| 3. | Kalite güvenliği sistemlerini açıklamak |
| 4. | Et ve ürünlerinde kalite kusurlarını ve oluşum nedenlerini açıklamak |
| 5. | Et ve ürünlerinde kalite faktörlerini açıklamak |
| 6. | Et ve ürünlerinde numune almak |
| 7. | Et ve ürünlerinde duyusal analiz tekniklerini sıralamak |
| 8. | Et ve ürünlerinde fiziksel,kimyasal,histolojik ve serolojik analizleri yapmak |
| 9. | Balık ürünlerinde duyusal analiz tekniklerini sıralamak |
| 10. | Balık ürünlerinde fiziksel ve kimyasal analizleri yapmak |
| 1. | [1] Öztan,A.Et Bilimi ve Teknolojisi.2008.Filiz Matbaacılık San. Ve Tic.Ltd.Şti.,ISBN:9753956320,Ankara. |
| 2. | [2] Göğüş,U.Et ve Kalite.Pelikan Yayınevi.Ankara |
| 3. | [3] Gökalp,H.Y.,Kaya,M.,1999.Et ve Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Uygulama Kılavuzu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları.Erzurum |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 144 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||||
OÇ-3 | 5 | ||||||||||||
OÇ-4 | 5 | ||||||||||||
OÇ-5 | 5 | ||||||||||||
OÇ-6 | 5 | ||||||||||||
OÇ-7 | 5 | ||||||||||||
OÇ-8 | 5 | ||||||||||||
OÇ-9 | 5 | ||||||||||||
OÇ-10 | 5 | 3 | |||||||||||