
| Ders Kodu | : KGK211 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak hamur, ekmek, makarna ve bisküvi analizlerini yapma/değerlendirme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Balda İletkenlik, Renk, Nem, Toplam Asitlik, Kül, Diastaz Sayısı, Hidroksimetil Furfural (Hmf), İnvert Şeker, Sakkaroz Tayini, Duyusal Analizler, Fiziksel Analizler ve Kimyasal Analizler.
| Öğr. Gör. Nurhan GÜNAY |
| 1. | Balın özelliklerini bilir. |
| 2. | Bal ve şekerli ürünlerde asitlik ve kül analizlerini yapar ve değerlendirir. |
| 3. | Bal ve şekerli ürünlerde HMF ve dekstrin analizini yapar ve değerlendirir. |
| 4. | Bal ve şekerli ürünlerde invert şeker, toplam şeker ve sakkaroz analizlerini yapar ve değerlendirir. |
| 5. | Balda nem tayini yapar ve değerlendirir. |
| 1. | Doç. Dr. C. ( Dokuzlu ) Hecer, Gıda Analizleri, Marmara Yayınevi İlgili TSE Standartları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 0 | 1 | 21 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 99 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 3 | 3 | 4 | |||||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 3 | 4 | |||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 3 | 4 | |||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 3 | 4 | |||||||||
OÇ-5 | 4 | 4 | 3 | 4 | |||||||||