
| Ders Kodu | : KGK100 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Dersin amacı gıdaların analizi için kullanılan özel enstrümanların teorik bilgileri ve kullanımı öğretilmesidir.
Moleküler spektroskopisi (UV-visible, FT-IR), kütle spektrometre (EI-MS, MALDI-TOF), Nükleer Manyetik Rezonans (NMR), kromatografi teknikleri (kolon kromatografi, GC, HPLC, UPLC), birleştirilmiş teknikleri (GC-MS, HPLC-MS, HPLC-MS/MS), refraktif indeks, optik aktivite; Atomik Abzorpsiyon (AAS), prensipleri ve uygulamaları.