Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Enstrümantal Analizleri
Ders Kodu: KGK100
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Dersin amacı gıdaların analizi için kullanılan özel enstrümanların teorik bilgileri ve kullanımı öğretilmesidir.

Özet İçerik

Moleküler spektroskopisi (UV-visible, FT-IR), kütle spektrometre (EI-MS, MALDI-TOF), Nükleer Manyetik Rezonans (NMR), kromatografi teknikleri (kolon kromatografi, GC, HPLC, UPLC), birleştirilmiş teknikleri (GC-MS, HPLC-MS, HPLC-MS/MS), refraktif indeks, optik aktivite; Atomik Abzorpsiyon (AAS), prensipleri ve uygulamaları.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri