
| Ders Kodu | : KGT171 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Dersin amacı organik tarım ilke ve süreçleri hakkında bilgi vermektir; organik gıdaların işlenmesi, paketlenmesi, belgelendirilmesi ve mevzuatı
Organik tarımın ilkeleri, amaçları, süreçleri, sertifikasyon ve yasal düzenlemeleri ile organik gıda güvenliǧi hakkında bilgi sahibi olur. Bitkisel ve hayvansal organik gıdaların işlenmesi hakkında bilgi sahibi olur. Organik gıdaların işlenmesinde kullanılacak katkılar ve hijyen uygulamalarını öǧrenir. Organik gıdaların pazarlanması hakkında bilgi sahibi olur