Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Organik Gıdaların İşlenmesi
Ders Kodu: KGT171
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Dersin amacı organik tarım ilke ve süreçleri hakkında bilgi vermektir; organik gıdaların işlenmesi, paketlenmesi, belgelendirilmesi ve mevzuatı

Özet İçerik

Organik tarımın ilkeleri, amaçları, süreçleri, sertifikasyon ve yasal düzenlemeleri ile organik gıda güvenliǧi hakkında bilgi sahibi olur. Bitkisel ve hayvansal organik gıdaların işlenmesi hakkında bilgi sahibi olur. Organik gıdaların işlenmesinde kullanılacak katkılar ve hijyen uygulamalarını öǧrenir. Organik gıdaların pazarlanması hakkında bilgi sahibi olur

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri