Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Uygulamalı Gıda Analizleri
Ders Kodu: KGK272
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 1
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Öğrencilerin gıda analizlerini uygulamalı olarak yapması ile gıda analizlerini öğrenmesini ve el becerisi kazanmasını sağlamak.

Özet İçerik

Gerek üretim sırasında gerekse sonraki aşamalarda gıdalara uygulanan kalite kontrol amaçlı analizler hakkında öğrencilere bilgi vermek, ileri dönemlerde alacakları derslere ve çalışma hayatlarındaki uygulamalara sağlam bir zemin hazırlamak, ayrıca gıdalara uygulanan analizler kadar örnek alma-hazırlama ve saklama koşullarının önemini kavramalarını sağlamak. Öğrenci yaptığı her analiz için analiz raporu hazırlayacaktır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri