
| Ders Kodu | : KGK106 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Laboratuvar tekniklerinin etkin ve uygun bir şekilde kullanımının öğretilmesi
Deneye hazırlık, deney yapımı ve sonuçların değerlendirilmesi, Kimyasal hazırlama ve hesaplamaları, Analiz tekniklerinin öğrenilmesi.
| Öğr. Gör. Nurhan GÜNAY |
| 1. | Gıdalarda nem, kuru madde, kül analizlerini yapabilir. |
| 2. | Çözelti hazırlayabilme, Çözelti hesaplamaları yapabilme, faktörleme yapabilme. |
| 3. | Gıdalarda tuz, asitlik ve yağ analizlerini yapabilir. |
| 4. | Gıdalarda protein, şeker, hamselüloz vb. analizlerini yapabilir. |
| 5. | Spektrofotometre kullanma, kalibrasyon grafiği çizme, grafikten hesaplama yapabilme, grafiği değerlendirebilme. |
| 1. | Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 15 | 1 | 1 | 30 |
| Laboratuvar | 15 | 1 | 1 | 30 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 8 | 1 | 9 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||
OÇ-5 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||