
| Ders Kodu | : KGK208 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersin amacı; öğrencilerin tahıl ve tahıl ürünlerine yönelik temel teknolojik süreçleri, işleme aşamalarını ve uygulanan fiziksel, kimyasal ve duyusal analizleri kavrayarak, sanayiye yönelik kalite kontrol becerilerini kazanmalarını sağlamaktır.
Tahılların sınıflandırılması, buğday morfolojisi, kalite belirleme yöntemleri, un üretim süreçleri ve bu ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin değerlendirilmesine yönelik analizler işlenecektir. Ayrıca ekmek, makarna, bisküvi gibi işlenmiş ürünlerde kullanılan tahılların teknolojik uygunluğu ve kalite kontrol yöntemleri uygulamalı olarak ele alınacaktır.