Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tahıl Teknolojisi ve Analizleri
Ders Kodu: KGK208
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu dersin amacı; öğrencilerin tahıl ve tahıl ürünlerine yönelik temel teknolojik süreçleri, işleme aşamalarını ve uygulanan fiziksel, kimyasal ve duyusal analizleri kavrayarak, sanayiye yönelik kalite kontrol becerilerini kazanmalarını sağlamaktır.

Özet İçerik

Tahılların sınıflandırılması, buğday morfolojisi, kalite belirleme yöntemleri, un üretim süreçleri ve bu ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin değerlendirilmesine yönelik analizler işlenecektir. Ayrıca ekmek, makarna, bisküvi gibi işlenmiş ürünlerde kullanılan tahılların teknolojik uygunluğu ve kalite kontrol yöntemleri uygulamalı olarak ele alınacaktır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri