
| Ders Kodu | : KGK262 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri, uygulanan analizleri ve ekipmanları yerinde görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmektir.
Salça fabrikası, Kuru meyve işleme tesisleri, Salamura zeytin ve turşu fabrikası, Un fabrikası, Makarna fabrikası, Konsantre meyve suyu fabrikası, Ekmek fabrikası, Gıda fuarı, Mezbaha, Zeytin yağı fabrikası, Lokum işletmesi gezisi gibi işletmelerin ziyareti. Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı), Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı).