Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Mesleki Uygulamalar
Ders Kodu: KGK262
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 1
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Gıda işleme fabrikalarına teknik geziler yapılarak, gıda işleme süreçleri, uygulanan analizleri ve ekipmanları yerinde görüp inceleyerek, teorik bilgileri pratik bilgilerle destekleyip, iyileştirmektir.

Özet İçerik

Salça fabrikası, Kuru meyve işleme tesisleri, Salamura zeytin ve turşu fabrikası, Un fabrikası, Makarna fabrikası, Konsantre meyve suyu fabrikası, Ekmek fabrikası, Gıda fuarı, Mezbaha, Zeytin yağı fabrikası, Lokum işletmesi gezisi gibi işletmelerin ziyareti. Bölümde uygulama (salamura yeşil zeytin yapımı), Bölümde uygulama (siyah zeytin yapımı).

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri