
| Ders Kodu | : KGK264 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
İşletmelerde kalite standartlarının yükseltilmesine yönelik bilgi ve becerilerin artırılması ve bu amaçla kalite standartları ve HACCP hakkında bilgi verilmesi
Toplam kalite yönetiminin işletmelerde uygulanması, bu uygulamaya yönelik standartlar. HACCP ve ilkeleri.
| Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail AKGÜL |
| 1. | Kalite güvence sistemleri ile ilgili bilgiye sahip olma |
| 2. | Toplam kalite yönetimi temel ilkelerini kavrama ve bu anlayışa sahip olma |
| 3. | HACCP konusunda gerekli bilgiliye sahip olma ve Risk analizi yapabilme |
| 4. | ISO 9000 ve serisi ile ilgili bilgiye sahip olma |
| 5. | ISO 14000 ve serisi ile ilgili bilgiye sahip olma |
| 6. | ISO 22000 ve serisi ile ilgili bilgiye sahip olma |
| 1. | [1] Topal,1996. Gıda Güvenliği Ve Kalite Yönetim Sistemleri Kitabı, Uğurer .com. Tarım kitapları |
| 2. | [2] Mahmutoğlu, 2007.Gıda Endüstrisinde Güvenli Gıda Üretmek |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 3 | ||||||||||||
OÇ-2 | 4 | ||||||||||||
OÇ-3 | 4 | ||||||||||||
OÇ-4 | 4 | ||||||||||||
OÇ-5 | 4 | ||||||||||||
OÇ-6 | 4 | ||||||||||||