
| Ders Kodu | : KGK168 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Gıda mikrobiyolojisi ve besinlerle bulaşan enfeksiyon hastalıklarının ve korunma yollarının öğrenilmesi
Besin mikrobiyolojisinin kapsamı ve tanımlar, Besin fermantasyonu ve besinlerin bozulmasında etkili mikroorganizmalar, Besinlerle ve suyla bulaşan mikroorganizmalar, Besin zehirlenmeleri, Besinlerin saklama koşulları
| Prof. Dr. Dilek KESKİN |
| 1. | Besin mikrobiyolojisinin kapsamını tanımlar |
| 2. | Besin fermantasyonu ve besinlerin bozulmasında etkili mikroorganizmaları sınıflar |
| 3. | Besinlerle ve suyla bulaşan mikroorganizmaları listeler |
| 4. | Gıda kökenli sağlık risklerini listeler |
| 5. | Besinlerin saklama koşullarını listeler. |
| 6. | Gıda İşletmelerinde kullanılan alet ve ekipmanların özelliklerini listerler. |
| 7. | Zehirli mantarları ve Mantar zehirlenme belirtilerini sınıflar. |
| 1. | Ünlütürk A., Turantaş F. eds. Gıda Mikrobiyolojisi. 1. Baskı. İzmir: Mengi tan Basımevi, 1998: 45-52. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | ||||||
OÇ-3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | ||||||
OÇ-4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | ||||||
OÇ-5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 | ||||||
OÇ-6 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | ||||||
OÇ-7 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | ||||||