
| Ders Kodu | : KGK265 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Öğrencilere; beslenme ve beslenmedeki yanlışlar, besin grupları, besin öğeleri hakkında temel bilgilerin verilmesi, hazır yemek sektörü, kalori, menü planlama, menü hazırlama, menü çeşitleri, menü tipleri, hazır yemekte tasarım, mutfak düzeni, kalite kontrol ile hijyen ve sanitasyon uygulamaları, hazır yemek sektörünün sorunları hakkında bilgi verilmesi, ayrıca ekip ile menü hazırlama ve tasarım yapma konusunda beceri kazandırılmasıdır.
1. Hazır yemek teknolojisi ve beslenmede temel kavramlar 2. Beslenmenin önemi ve temel besin öğeleri 3. Besin grupları, meyve sebze ürünleri ve tüketim ilkeleri 4. Süt ve ürünleri ve tüketim ilkeleri 5. Etler ve tüketim ilkeleri 6. Tahıllar, kuru baklagiller, yağlı tohumlar, yağlar ve şekerler 7. Menü planlaması, amacı, önemi, menü planlamada başlıca etkenler 8. Menü düzenleme, menü çeşitleri, menüde yer alan yemekler 9. Temel menü tipleri 10. Maliyet planlama ve önemi 11. Maliyet kontrolü, maliyetleri etkileyen etkenler, bütçeleme 12. Yiyecek-içecek işletmelerinde temel sorunlar 13. Hazır yemek işletmelerinde kalite kontrol ve hijyen uygulamaları