
| Ders Kodu | : FY116 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bodru meyve fidanı üretimi yapan , fidanlıklarda üretimini ve üretimde kullanılan ortam ve ekipmanları en uygun şekilde planlaması ve düzenlenmesini bilmek
Bodur meyve fidanı üretilecek yerin seçimi, arazi düzenlemesi, bina ve yapıların tesisi ve yer seçimi, damızlık parselleri, anaç bahçeleri, seraların tesisi ve seçimi, köklendirme ünitelerinin seçimi ve tesisi, yetiştirme parselleri, geliştirme parselleri, tohumluk parselleri, tohum ekim parselleri, soğuk hava depoları, muhafaza yapıları, fidanlıkta bulunması gereken alet ve makinalar , hukuki konular,