Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Bodur Fidan Tesisi ve Yönetimi
Ders Kodu: FY116
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bodru meyve fidanı üretimi yapan , fidanlıklarda üretimini ve üretimde kullanılan ortam ve ekipmanları en uygun şekilde planlaması ve düzenlenmesini bilmek

Özet İçerik

Bodur meyve fidanı üretilecek yerin seçimi, arazi düzenlemesi, bina ve yapıların tesisi ve yer seçimi, damızlık parselleri, anaç bahçeleri, seraların tesisi ve seçimi, köklendirme ünitelerinin seçimi ve tesisi, yetiştirme parselleri, geliştirme parselleri, tohumluk parselleri, tohum ekim parselleri, soğuk hava depoları, muhafaza yapıları, fidanlıkta bulunması gereken alet ve makinalar , hukuki konular,

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri