1. | Meyve, sebze, süs bitkilerinin fizyolojik ve morfolojik özellikleri, büyüme, gelişme ile bitki bünyesinde gerçekleşen biyokimyasal olaylar hakkında bilgi sahibi olmak |
2. | Meyve, sebze ve süs bitkisi fidanlarının yetiştirildiği toprak, iklim ve sulama koşullarını öğrenmek |
3. | Meyve, sebze, süs bitkilerini tanıma, sınıflandırma ve kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olmak |
4. | Meyve, sebze ve süs bitkilerinin fidanlarının çoğaltılması hakkında bilgi sahibi olma |
5. | Meyve, sebze ve süs bitkilerinin fidanlarının hastalık ve zararlıları hakkında bilgi sahibi olmak |
6. | Meyve, sebze ve süs bitkilerinin fidanlarının pazarlama tekniği, standartlar ve ekonomiye katkısı ile hukuksal konular hakkında bilgi sahibi olmak |
7. | Meyve, sebze ve süs bitkilerinin fidanlarının yetiştirildiği tesisler ve yapılar ile kullanılan alet ve malzemeler hakkında bilgi sahibi olmak |
8. | Mensubu bulunduğu ülkenin dilini iyi kullanabilmek, meslektaşları ve müşterileriyle iletişim kurabilecek düzeyde dil bilgisine sahip olunması |
9. | Atatürk ilke ve inkılâpları konusunda bilgi sahibi olunması ve özümsenmesi |
10. | Fidan üretiminde ortaya çıkan yeni gelişmeleri takip edebilmek için yeterli bir yabancı dille sahip olma |