Ders Kodu | : TABİ116 |
Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 2 |
Öğrencilerin çevre ve insan sağlığını gözeterek, gıda güvenliği, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik bilinci ile ilgili temel bilgileri kavraması sağlanırken, iyi tarım uygulamaları ile ilgili yönetmelikler ile üretimde dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenmesi ve uygulayabilmesi amaçlanmaktadır.
İyi tarım uygulamaları hakkında bilgiler verilmektedir.
1. | İyi tarım uygulamaları ile ilgili temel bilgileri öğrenecektir. |
2. | İyi tarım uygulamalarını gerçekleştirebilecektir |
3. | İyi tarım yönetmeliği ile ilgili düzenlemeleri öğrenecektir |
4. | Gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik kavramları öğrenileceltir. |
5. | İyi tarımda devlet tarafından verilen destekler, yetkilendirilmiş kuruluşların tanıtımı, iyi tarım uygulamalarının geleceği öğrenilecektir. |
1. | Öğretim Elemanı Ders Notları |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
Ödev | 3 | 2 | 0 | 6 |
Dönem Ödevi | 1 | 4 | 0 | 4 |
Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 6 | 1 | 7 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||