Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Baharat ve Keyf Bitkileri Değerlendirme Tekniği
Ders Kodu: TABİ213
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Öğrencilerin zorunlu stajlarını Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu öğrenci staj yönergesindeki kurallara göre belirtilen sürede (30 iş günü) ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Dersin amacı; baharat bitkilerinin önemi ve elde ediliş yöntemleri, keyf bitkileri ve içerdikleri etken maddeler, baharat ve keyf bitkilerinin sistematiği ve ticareti konusunda bilgiler vermektir.

Özet İçerik

Baharatların tanımı, özellikleri, elde ediliş yöntemleri, besin değerleri, kalite kontrol ve standardizasyonu, dünya baharat ticareti, baharat bitkilerinin sistematiği, baharat bitkileri, keyf bitkilerinin tanımı ve özellikleri, keyf bitkilerinin içerdikleri etken maddeler, keyf bitkileri sistematiği, keyf bitkileri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri