| 1. | Bitkisel üretimin her aşamasında ürün kayıplarına neden olan hastalıkların, zararlıların ve yabancı otların sistematik, morfolojik, biyolojik, ekolojik ve epidemiyolojik bilgilerini öğrenir. |
| 2. | Kültür bitkilerindeki hastalıklar, zararlılar ve yabancı otlara karşı uygulanabilecek tarımsal savaş yöntemlerini ve kullanımlarını öğrenir. |
| 3. | Depolanmış ürünlerde ekonomik kayba neden olan hastalık ve zararlıların tanısını öğrenir. |
| 4. | Bitki Korumada kullanılan pestisitleri, etkili bir şekilde kullanımını, insanlara ve çevreye olan olumsuz etkilerini öğrenir. |
| 5. | Organik tarım faaliyetleri içerisinde bitki koruma ürünlerini ve uygulamalarını öğrenir. |
| 6. | Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden-sonuç ilişkileri ile değerlendirir; ilgili verileri toplayıp sonuçlarını uygulamaya aktarabilir, hangi bilgiye nerede, ne zaman ve niçin ihtiyaç duyulacağını öngörür. |
| 7. | Alanında mesleki, kültürel, toplumsal etik kurallarına uyabilme ve girişimci olabilme |
| 8. | Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olmak |
| 9. | Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek |
| 10. | Kamu ve özel tarım sektöründe çalışabilecek gerekli altyapı ve donanıma sahip olur, bağımsız/ekip üyesi olarak bir çalışma yürütebilir ve alanıyla ilgili mevzuata hakim olup uygun davranabilir. |