
| Ders Kodu | : FE408 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Gıdalarda sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir beslenme kavramları konusunda öğrencileri bilgilendirmek ve özel beslenme amaçlı gıdalar, yenilikçi gıda ürünleri ve gıda teknolojisinde yeni yaklaşımlar konularında öğrencilerin bilgilenmesini ve konu hakkında yorum yapmalarını sağlamak.
Gıdada sürdürülebilirlik, sürdürülebilir beslenme, özel beslenme amaçlı gıdalar, yenilikçi gıda ürünleri, gıdaların tuz, şeker ve yağ içeriğini azaltmada yeni yaklaşımlar ve gıda teknolojisinde yeni yaklaşımlar.