Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular
Ders Kodu: FE408
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: İngilizce
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıdalarda sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir beslenme kavramları konusunda öğrencileri bilgilendirmek ve özel beslenme amaçlı gıdalar, yenilikçi gıda ürünleri ve gıda teknolojisinde yeni yaklaşımlar konularında öğrencilerin bilgilenmesini ve konu hakkında yorum yapmalarını sağlamak.

Özet İçerik

Gıdada sürdürülebilirlik, sürdürülebilir beslenme, özel beslenme amaçlı gıdalar, yenilikçi gıda ürünleri, gıdaların tuz, şeker ve yağ içeriğini azaltmada yeni yaklaşımlar ve gıda teknolojisinde yeni yaklaşımlar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri