
| Ders Kodu | : FE411 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : İngilizce |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Peynir üretiminde pıhtı oluşum mekanizmasını ve peynir üretim aşamalarında kullanılan çeşitli yöntem, sistem ve makineleri tanıtmak; yerli ve yabancı peynir çeşitlerinin teknolojileri, ürün ve üretim parametreleri hakkında detaylı bilgi vermek; membran filtrasyon tekniklerinin peynir teknolojisinde kullanım olanaklarını açıklamak ve bu bağlamda alınabilecek her türlü peynir kusurlarını ve önlemleri belirtmek.
Bu ders kapsamında; peynir yapımında kullanılan katkı maddeleri ve yardımcı maddeler tanıtılmakta; sütün peynir üretimine hazırlanması, pıhtılaştırılması ve pıhtının işlenmesi ayrıntılı olarak verilmekte; çok sayıda yerli ve yabancı peynir çeşidinin teknolojisi anlatılmakta; membran separasyon teknikleri ve diğer yeni tekniklerin peynir teknolojisinde kullanım olanakları açıklanmakta; peynir kusurları ve alınabilecek önlemler belirtilmekte; peynir suyunun değerlendirilmesi hakkında geniş bilgi verilmektedir.