Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Peynir Teknolojisi
Ders Kodu: FE411
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: İngilizce
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Peynir üretiminde pıhtı oluşum mekanizmasını ve peynir üretim aşamalarında kullanılan çeşitli yöntem, sistem ve makineleri tanıtmak; yerli ve yabancı peynir çeşitlerinin teknolojileri, ürün ve üretim parametreleri hakkında detaylı bilgi vermek; membran filtrasyon tekniklerinin peynir teknolojisinde kullanım olanaklarını açıklamak ve bu bağlamda alınabilecek her türlü peynir kusurlarını ve önlemleri belirtmek.

Özet İçerik

Bu ders kapsamında; peynir yapımında kullanılan katkı maddeleri ve yardımcı maddeler tanıtılmakta; sütün peynir üretimine hazırlanması, pıhtılaştırılması ve pıhtının işlenmesi ayrıntılı olarak verilmekte; çok sayıda yerli ve yabancı peynir çeşidinin teknolojisi anlatılmakta; membran separasyon teknikleri ve diğer yeni tekniklerin peynir teknolojisinde kullanım olanakları açıklanmakta; peynir kusurları ve alınabilecek önlemler belirtilmekte; peynir suyunun değerlendirilmesi hakkında geniş bilgi verilmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri