
| Ders Kodu | : KMY418 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Yenilebilir ve diğer yağların sınıflandırmasını, yağı karakterize eden kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenmek. Yağ üretim teknolojileri hakkında bilgilenmek. Deterjanlar, yüzey aktif maddeler ve sabunlar hakkında genel bilgi edinmek
Yemeklik ve diğer yağların sınıflandırılmasını, yağı karakterize eden kimyasal ve fiziksel özelliklerin öğrenilmesi. Bitkisel ve hayvansal yağ üretim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak. Yağ asitlerinin ve alkollerin yapısı ve sabun yapımında önemi. Yüzey aktif maddeler ve deterjan üretim teknolojisi hakkında genel bilgiler öğrenmek.