
| Ders Kodu | : BK320 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı; Bahçe bitkileri yetiştiriciliğinde hastalıkların öneminin anlatılması ve problem olan belli başlı fungal, bakteriyel ve viral hastalıkların tanıtılarak belirtilerinin, etmenlerinin ve mücadele yöntemlerinin öğretilmesidir.
Ders kapsamında; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, sert çekirdekli meyve ağaçlarında, üzümsü,meyve türlerinde, subtropik meyve türlerinde, sebzelerde ve süs bitkilerinde önemli olan fungal, bakteriyel ve viral hastalıklar tek tek ele alınarak hastalıkların belirtileri, zarar şekilleri, etmenlerinin biyolojisi ve iklim istekleri ile hastalıklarla mücadele yöntemleri yer almaktadır.
| Prof. Dr. Ömer ERİNCİK |
| 1. | Bitkisel üretimde hastalıkların önemini kavrar. |
| 2. | Bitkilerde hastalığa neden olan fungus, bakteri ve virüs gibi ana etmenleri tanır ve birbirinden ayırt eder. |
| 3. | Bahçe bitkileri yetiştiriciliğinde ekonomik açıdan önemli olan fungal, bakteriyel ve viral hastalıkları bilir. |
| 4. | Hastalıkların tanısında hastalık belirtilerinden nasıl ve ne ölçüde yararlanacağını bilir. |
| 5. | Her bir hastalık için mücadele yöntemlerini öğrenir |
| 1. | 1. Zirai Mücadele Teknik Talimatları, TAGEM Yayınları, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, ANKARA, 2008. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 24 | 1 | 25 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 32 | 1 | 33 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | |||||||||