
| Ders Kodu | : BB322 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı öğrencilerin örtüaltı işletmesi planlayabilecek, uygulamaya geçirebilecek, yönetebilecek, analitik düşünerek karşılaşabileceği problemleri çözebilecek, örtüaltı yapılarında sebze yetiştiriciliği ve fide üretimi yapabilecek, yetiştiricilikte karşılaşabilecekleri sorunları algılayabilecek ve çözüm üretebilecek, sera teknolojisini takip edebilecek, sera x çevre etkileşimini değerlendirebilecek bilgi ve becerileri kazanmasıdır.
Serada sebze yetiştiriciliğine uygun yetiştirme yer tipleri, fide üretimi, serada domates yetiştiriciliği, serada hıyar yetiştiriciliği, serada biber, patlıcan, fasulye yetiştiriciliği, serada ve diğer örtüaltı yapılarında marul, karpuz, kavun, kabak yetiştiriciliği, yetiştirilecek türlere özgü sera iklimlendirmesi, sulaması, bitki beslemesi ve karşılaşılabilecek sorunlar.