
| Ders Kodu | : BB411 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : N/A |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı, öğrencilerin ılıman iklim meyve türleri içine giren yumuşak çekirdekli (elma, armut, ayva, yeni dünya, Trabzon hurması) ve sert çekirdekli (erik, şeftali, kayısı, kiraz, vişne) meyve türlerinin, morfolojik ve fizyolojik karakterlerini ekolojik isteklerini, üreme biyolojisi ve üretim tekniklerini tanıyarak bu meyve türlerinin yetiştiriciliği ile ilgili projeleri yapılabilmesini, ıslah ve araştırma ile yeni çeşitlerin ortaya çıkarılmasını, yeni tekniklerle daha verimli tesislerin kurulmasını sağlayabilmesini, bu meyve türleri ile ilgili girdilerin neler olabileceğini ve karlı üretim sağlayabilme yöntemlerini uygulamayabilmesini sağlamaktır.
Pome fruits, stone fruits morphological, biological characteristics and cultivation techniques are studied.
| Prof. Dr. Halil Güner SEFEROĞLU |
| 1. | Sert ve yumuşak çekirdekli meyvelerin morfolojik ve fizyolojik özellikleri ile ekolojik isteklerini tanıyabilme, |
| 2. | Bu meyve türlerinin üreme biyolojilerini ve verimlilik özelliklerini tanıyabilme |
| 3. | Bu meyve türlerini üretebilme |
| 4. | Bu meyve türlerinde yeni çeşitlerin elde edilmesini planlayabilme ve uygulayabilme |
| 5. | üstün verim ve kalitede ürün alınabilecek bahçelerin projelendirilmesi ve bunları uygulayabilmesi, |
| 6. | Kurulmuş olan bahçeleri yönetebilme, |
| 7. | Elde edilen ürünlerin sağlıklı şekilde tüketiciye sunulmasını sağlayabilme |
| 8. | Bu bilgileri üretici ve tüketiciye aktarabilme |
| 1. | Ilıman İklim Meyve Türleri, Sert Çekirdekli Meyve Türleri, Cilt 1, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No: 553, Bornova-İzmir, 2003 |
| 2. | Ilıman İklim Meyve Türleri, Yumuşak Çekirdekli Meyve Türleri, Cilt 2, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No: 556, Bornova-İzmir, 2003 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 20 | 1 | 21 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 25 | 2 | 27 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 104 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-4 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-5 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-6 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-7 | |||||||||||
OÇ-8 | 3 | 4 | |||||||||