
| Ders Kodu | : BB412 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı öğrencilerin; ülkemiz sebze üretiminin dünya standartlarına ulaşmasını, sebze çeşitliliğinin yaygınlaşmasını, modern teknolojileri üretimde kullanarak çevreye ve doğaya uyumlu üretimin yapılmasını sağlayacak planlamayı yapabilme yeterliliğine ulaşmasını sağlamaktır.
Ülkemizde kültürü yapılan sebzelerin ekonomik önemini, morfolojik özelliklerini, yetiştirilme isteklerini, yetiştirilme şeklini, bakım işlerini, hasat, depolama, verim ve değerlendirilme şekilleri.
| Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Nalan AKAROĞLU |
| 1. | Kültürü yapılan sebzelerin ekonomik önemi ve yayılma alanlarını kavrayabilmek |
| 2. | Yumrusu yenilen ve kokulu sebzelerin yetiştirme teknikleri |
| 3. | Yaprağı yenilen sebzelerin yetiştirme teknikleri |
| 4. | Kültürü yapılan sebzelerin morfolojik özelliklerini, yetiştirilme isteklerini, bakım işlemlerini öğrenmek ve uygulayabilmek |
| 5. | Kültürü yapılan sebzelerin olgunluk, hasat ve depolama kriterlerini bilmek ve birim alandan ne kadar ürün alınacağını irdeleyebilmek, buna göre üretim planlaması yapabilmek |
| 1. | Şalk, A., L. Arın, M. Deveci, S. Polat, 2008. Özel Sebzecilik,487 s. Onur Grafik matbaa ve reklamcılık Hizmetleri, İstanbul, 487 s. |
| 2. | Vural, H., D. Eşiyok, İ. Duman, 2000. Kültür sebzeleri, Ege Üniversitesi, İzmir. 440 s |
| 3. | Bayraktar, K., 1981. Sebze Yetiştirme ( Kültür Sebzeleri) Ege Üniversitesi, 480 s. 4. |
| 4. | Hessayon, D. G, 1990. The Vegetables Expert, Britannica House, England. 127 p. 3. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 1 | 42 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 19 | 1 | 20 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 |
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 |
OÇ-5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 |