Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Bağcılık II
Ders Kodu: BB417
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Yaz ve kış budamaları, ülkemizde ve dünyada uygulanan terbiye şekilleri, yaprak alanı (taç alanı) yönetimi ve ülkemizde ve dünyada uygulanan diğer kültürel uygulamalar hakkında öğrencileri bilgilendirmek.

Özet İçerik

Yaz ve kış budamaları, ülkemizde ve dünyada uygulanan terbiye şekilleri, yaprak alanı (taç alanı) yönetimi ve ülkemizde ve dünyada uygulanan diğer kültürel uygulamalar

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÇELİK
Öğrenme Çıktıları
1.Yaz ve kış budamalarının kavranması
2.Ülkemizde ve dünyada uygulanan terbiye şekillerinin nasıl yapılacağının anlaşılması.
3.Yaprak alanı (taç alanı) yönetiminin ne kadar önemli olduğunun kavranması.
4.Ülkemizde ve dünyada uygulanan diğer kültürel uygulamaların öğrenilmesi
5.Üzümlerde kaliteyi artırmak için yapılan uygulamalar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Uzun, İ. Bağcılık. Akdeniz Üniv. Yayın No:69. Antalya.
2.Çelik, H., Ağaoğlu, Y.S., Fidan Y., Marasalı, B., Söylemezoğlu, G. 1998. Genel Bağcılık. Sun Fidan Meslek Kitapları. Ankara.
3.Çelik, s. 1998. Bağcılık. Cilt1.Tekirdağ Ziraat Fakültesi. Tekirdağ.
4.Ağaoğlu, Y.S. 2002. Bilimsel ve Uygulamalı Bağcılık. Cilt II Kavaklıdere Eğitim yay . no 5. Ankara
5.Coombe, BG and P.R. Dry, 1998. Viticulture. Volume II.Practices. Winetitles, Australia.
6. Smart, R., Robinson, M. 2006.Sunlight ino wine. Winetitles, South Australia.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik & Uygulama
Yaz ve kış budamaları.
2. Hafta - Teorik & Uygulama
Yaz ve kış budamaları.
3. Hafta - Teorik & Uygulama
Yaz ve kış budamaları.
4. Hafta - Teorik & Uygulama
Terbiye şekilleri
5. Hafta - Teorik & Uygulama
Terbiye şekillerÜlkemizde ve dünyada uygulanan terbiye şekilleri .
6. Hafta - Teorik & Uygulama
Yaprak alanı (Taç) yönetimi
7. Hafta - Teorik & Uygulama
Yaprak alanı (Taç) yönetimi (Ara sınav)
8. Hafta - Teorik & Uygulama
Sofralık üzümlerde kaliteyi artırıcı uygulamalar
9. Hafta - Teorik & Uygulama
Bağlarda görülen önemli hastalıklar
10. Hafta - Teorik & Uygulama
Klon seleksiyonu Melezleme Islahı
11. Hafta - Teorik & Uygulama
Türkiye Bağcılığı
12. Hafta - Teorik & Uygulama
Türkiye Bağcılığı
13. Hafta - Teorik & Uygulama
Türkiye Bağcılığı
14. Hafta - Teorik & Uygulama
Kültürel uygulamalar (Sulama)
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141242
Uygulamalı Ders141128
Ara Sınav19110
Dönem Sonu Sınavı119120
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)100
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
OÇ-1
4
4
2
2
2
4
4
3
OÇ-2
4
5
2
2
3
5
4
3
OÇ-3
4
4
2
2
2
4
4
3
OÇ-4
4
4
2
2
2
4
4
4
OÇ-5
4
5
2
2
2
4
5
4
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026