
| Ders Kodu | : BB422 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı öğrencilerin; ülkemiz sebze üretiminin dünya standartlarına ulaşmasını, sebze çeşitliliğinin yaygınlaşmasını, modern teknolojileri üretimde kullanarak çevreye ve doğaya uyumlu üretimin yapılmasını sağlayacak planlamayı yapabilme yeterliliğine ulaşmasını sağlamaktır.
Ülkemizde kültürü yapılan sebzelerin ekonomik önemini, morfolojik özelliklerini, yetiştirilme isteklerini, yetiştirilme şeklini, bakım işlerini, hasat, depolama, verim ve değerlendirilme şekilleri.