Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sebze Yetiştiriciliği II
Ders Kodu: BB422
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu dersin amacı öğrencilerin; ülkemiz sebze üretiminin dünya standartlarına ulaşmasını, sebze çeşitliliğinin yaygınlaşmasını, modern teknolojileri üretimde kullanarak çevreye ve doğaya uyumlu üretimin yapılmasını sağlayacak planlamayı yapabilme yeterliliğine ulaşmasını sağlamaktır.

Özet İçerik

Ülkemizde kültürü yapılan sebzelerin ekonomik önemini, morfolojik özelliklerini, yetiştirilme isteklerini, yetiştirilme şeklini, bakım işlerini, hasat, depolama, verim ve değerlendirilme şekilleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri