
| Ders Kodu | : BB423 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı öğrencilerin bahçe ürünlerinde hasada kadar olan gelişme aşamalarında, hasatta ve hasat sonrasında meydana gelen morfolojik ve/veya fizyolojik olayları, bu olaylar üzerine olan etkili faktörleri öğrenerek bahçe ürünlerinin hasattan son tüketiciye kadar nitel ve nicel kalitesini koruyarak ulaşmasını sağlayacak bilgi ve becerileri kazanmasıdır. Öğrencilerin meyve ve sebze kalite analizlerini uygulamalı olarak yaparak, hasat döneminde ve depolama süresince meydana gelen kalite değişimlerini ortaya koyma yeteneğini kazandırmaktır.
Bahçe ürünlerinin hasat zamanının belirlenmesi, hasat tekniği, hasat sonrası uygulamalar, paketleme evi işlemleri, depolama yöntemleri, depolamada önemli ortam faktörleri, taşıma.