
| Ders Kodu | : TB306 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Yemeklik Dane Baklagiller içerisinde yer alan Fasulye, Nohut, Mercimek, Bakla, Bezelye ve Börülcenin dane üretimleri konusunda öğrencilere mesleki bilgi kazandırmak
Yemeklik dane baklagillerin dünyada ve ülkemizde ekonomik önemi, beslenme ve ekim nöbetindeki önemleri, baklagillerde azot fiksasyonu, yemeklik dane baklagillerin taksonomisi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği