
| Ders Kodu | : ZT454 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Süt ineklerin beslenmelerinde izlenecek stratejiler, kontrol noktaları, bunların süt ve döl verimine etkileri, beslenme yönetimi ile işletme maliyetlerinin değerlendirilmesi
Beslenme yönetiminin tanımlanması, verim olgusu ile beslenme arasındaki ilişkiler, fiziki mekanlar, kullanılan araç gereçler, yemlikler, suluklar, gruplandırma stratejileri, barınak içi koşullar, hayvan konforu, yemlik yönetimi, su yönetimi, dışkı değerlendirme, rasyon formulasyonunda önemli noktalar