Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Genel Sebzecilik
Ders Kodu: BB222
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu dersin amacı öğrencilerin; sebze yetiştiriciliği konusunda temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmeleri ve uygulamaları, ülke sebzeciliğinin durumuna hakim olmaları, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki yerini kavramaları

Özet İçerik

Sebze ve sebzeciliğin tanımı, sebzeciliğin ülke ekonomisindeki yeri ve önemi, sebzelerin besin içeriği, sebzelerin sınıflandırılması, sebzecilik işletme şekilleri, sebze yetiştiriciliğini etkileyen faktörler, sebze bahçesinin kuruluşu, bahçenin sınırlandırılması, yetiştirme yerlerinin hazırlanması, sebzecilik yapılan topraklar, toprağın hazırlanması, toprak işlemede kullanılan alet ve ekipmanlar, sebzecilikte su ve sulama yöntemleri, sebzecilikte kullanılan gübreler ve gübreleme, sebzecilikte tohum ve tohumların muhafazası, büyümeye etki eden faktörler, sebzelerde üretme şekilleri, sebzecilikte fide yetiştirme, fide yetiştirmede kullanılan harçlar, fidelerin dikimi, sebze bahçelerinde yapılan yıllık bakim işleri, sebzelerin değerlendirme şekli, sebzecilikte münavebe ve önemi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri