
| Ders Kodu | : BB222 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu dersin amacı öğrencilerin; sebze yetiştiriciliği konusunda temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmeleri ve uygulamaları, ülke sebzeciliğinin durumuna hakim olmaları, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki yerini kavramaları
Sebze ve sebzeciliğin tanımı, sebzeciliğin ülke ekonomisindeki yeri ve önemi, sebzelerin besin içeriği, sebzelerin sınıflandırılması, sebzecilik işletme şekilleri, sebze yetiştiriciliğini etkileyen faktörler, sebze bahçesinin kuruluşu, bahçenin sınırlandırılması, yetiştirme yerlerinin hazırlanması, sebzecilik yapılan topraklar, toprağın hazırlanması, toprak işlemede kullanılan alet ve ekipmanlar, sebzecilikte su ve sulama yöntemleri, sebzecilikte kullanılan gübreler ve gübreleme, sebzecilikte tohum ve tohumların muhafazası, büyümeye etki eden faktörler, sebzelerde üretme şekilleri, sebzecilikte fide yetiştirme, fide yetiştirmede kullanılan harçlar, fidelerin dikimi, sebze bahçelerinde yapılan yıllık bakim işleri, sebzelerin değerlendirme şekli, sebzecilikte münavebe ve önemi