
| Ders Kodu | : TBY319 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Öğrencilere bazı biyoteknolojik uygulamaların ev koşullarında da yapılabilirliğini göstermek
Mikroorganizmaların biyoteknolojide kullanımı, fermente gıdalar, ev koşullarında bitki doku kültürü yöntemleri
| Prof. Dr. Yelda EMEK |
| 1. | Biyoteknoloji kavramını ve tarihsel gelişimi öğrenirler |
| 2. | Mikroorganizmalar ve fermente ürünler hakkında bilgi sahibi olurlar |
| 3. | Fermantasyon süreçleri ve biyoreaktörlerle üretim hakkında bilgi sahibi olurlar |
| 4. | Bitki doku kültürü tekniklerinden klonal çoğaltımı hakkında bilgi sahibi olurlar |
| 5. | Ev koşullarında hobi amaçlı doku kültürü yapmak için asgari koşullar konusunda fikir sahibi olurlar |
| 1. | Ders notları |
| 2. | Bitki Biyoteknolojisi, Rüştü Hatipoğlu, Adana, 2012 |
| 3. | Dixoon, R.A.1985. Bitki Hücre kültürü: pratik bir yaklaşım. IRL Press Limited, İngiltere, ISBN 0-947946-22-5 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 4 | |||||||||