
| Ders Kodu | : SUM191 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders kapsamında, ülkemiz ve dünyada yapılan sportif balıkçılığın, balıkçılık ekipmanlarının, balıkçılıktaki sınırlamaların tanıtılması, amaçlanmıştır
Bu ders de; sportif balıkçılığın tarihçesi, sportif balıkçılıktaki yasak ve düzenlemeler, sportif balıkçılıktaki olta çeşitleri, olta yapımı, doğal ve yapay yemler, yemleme, tatlı ve tuzlu sularda yaşayan bazı türlerin avcılığı, sportif balıkçılıkta karşılaşılan bazı tehlikeli balık türleri açıklanacak.
| Dr. Öğr. Üyesi Birsen KIRIM |
| 1. | Amatör ve profesyonel balıkçılık terimlerini açıklar |
| 2. | Basit bir olta takımı hazırlar |
| 3. | Balık çeşidine bağlı yemi belirler |
| 4. | Balık çeşidine bağlı olta takımı kullanır |
| 5. | Yasal uygulamalar nelerdir, bunları açıklar |
| 1. | Olta balıkçılığı; Prof. Dr. Atilla Alpbaz ve Arif Özen |
| 2. | Balık ve Olta; Ali Pasiner |
| 3. | Av Araçları ve Avlama Teknolojisi; Prof. Dr. M. Salih Çelikkale, Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş ve Ferit Candeğer |
| 4. | "2/2 Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleme Tebliğleri"; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı |
| 5. | Çeşitli bilimsel makaleler, dergiler ve internet olanakları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | 2 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 1 | 1 | 2 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 46 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | |||||||