| 1. | Matematik, fen bilimleri ve Zootekni ağırlıklı olmak üzere Ziraat Mühendisliği alanına özgü konularda hem kuramsal hem de uygulamaya yönelik yeterli bilgi birikimine sahip olmak ve bu bilgileri ilgili mühendislik alanındaki problemlerin çözümünde kullanabilme becerisi |
| 2. | Genelde Ziraat Mühendisliği, özelde Zootekni alanındaki problemleri tanımlayabilme, uygun analiz ve modellemeleri tasarlayarak ve kullanarak bu problemlere çözüm üretebilme becerisi |
| 3. | Ziraat Mühendisliği alanıyla ilgili karmaşık sistem, süreç veya ürünleri analiz edebilme ve modern yöntemleri de uygulayarak tasarlama ve geliştirme becerisi |
| 4. | Hayvansal üretim ve diğer zirai uygulamalarda karşılaşılan problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern ve teknik araçları seçme ve kullanma, bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi |
| 5. | Ziraat Mühendisliği alanına özgü araştırmalar kapsamında deneme tasarlama, laboratuvar ve saha çalışması yürütme, veri toplama, analiz etme, sonuçları yorumlama, raporlama ve pratiğe aktarabilme becerisi |
| 6. | Zootekni disiplinine yönelik veya çok disiplinli çalışmalarda hem yönetici hem de ekip üyesi olarak etkin biçimde görev ve sorumluluk alabilme becerisi |
| 7. | Hayvansal üretimin her kademesindeki kişi ve kurumlarla sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilme, alanı ile ilgili etkin rapor yazma, yazılı raporları anlama ve etkili sunum yapabilme becerisi |
| 8. | Bilgiye erişebilme, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilme, kendini sürekli yenileyebilme, gelişmeleri tarımsal üretim alanına entegre edebilme ve tarımın gelişmesi için kullanabilme becerisi |
| 9. | Ziraat Mühendisliğine yönelik standartlar ve mevzuat konusunda bilgi sahibi olma, mesleğini içselleştirme, etik ilkeleri bilme ve bunlara uygun davranma |
| 10. | Ziraat Mühendisliği alanıyla ilgili sektör ve sektörel uygulamalar yanında girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi sahibi olmak ve yaygın etkili çalışmalar yapma becerisi |
| 11. | Ziraat Mühendisliğinin ve özelde hayvansal üretimin evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve gıda güvenliği üzerindeki etkileri ile hukuksal sonuçları konusunda farkındalık sahibi olmak |
| 12. | Çiftlik hayvanlarının yetiştirilmesi, beslenmesi, genetiği, ıslahı, karakterizasyonu ve genetik kaynak olarak korunması vb hayvansal üretim ile ilgili konularda yeterli teorik ve uygulama bilgilerine sahip olma |