
| Ders Kodu | : ST315 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Nanoteknoloji, gelişimi, gıda ve süt endüstrisinde kullanılan nanoyapılar hakkında bilgi sahibi olmak. Süt endüstrisinde nanoteknoloji uygulamaları ve bu konuda gerçekleştirilen güncel çalışmalar hakkında bilgilenmek.
Nanoteknolojinin tanımı, gelişimi, amaçları, nanoteknoloji ve nano üretim için kullanılan yöntemler, nanoyapıların karkterizasyonunda kullanılan yöntemler, nanokompozitler, nanoplastikler, nanobiyopolimerler gibi nanoyapıların gıda endüstrisinde kullanımı, nanoyapıların süt endüstrisinde kullanımı ve bu konuda süt endüstrisi alanında yapılan güncel çalışmaların incelenmesi.