
| Ders Kodu | : ST312 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Gıda kalitesinin sağlanmasında uymaları gerken ulusal ve uluslararası gıda mevzuatı hakkında bilgi vermektir. Bu ders ile; gıda mevzuatı, gıda kontrolu için gereklilikler ve gıda kontrol sisteminin organizasyonu konuları kavratılmış olacaktır.
Kalite Güvence ve Standartlar, Standartlar ve Standardizasyon, Gıda kalite sağlama ve Kalite tanımı, Gıda Kalite Kontrolü ve Kalite Sağlama Zinciri, Kalite Sağlama Sistemleri, Gıda Güvenliği ve İyi Üretim Uygulamaları, Türkiye’de gıda yasası, yönetmelikler, tebliğler ve standardların tanıtımı.