Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Teknolojisinde Mevzuat ve Standartlar
Ders Kodu: ST312
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıda kalitesinin sağlanmasında uymaları gerken ulusal ve uluslararası gıda mevzuatı hakkında bilgi vermektir. Bu ders ile; gıda mevzuatı, gıda kontrolu için gereklilikler ve gıda kontrol sisteminin organizasyonu konuları kavratılmış olacaktır.

Özet İçerik

Kalite Güvence ve Standartlar, Standartlar ve Standardizasyon, Gıda kalite sağlama ve Kalite tanımı, Gıda Kalite Kontrolü ve Kalite Sağlama Zinciri, Kalite Sağlama Sistemleri, Gıda Güvenliği ve İyi Üretim Uygulamaları, Türkiye’de gıda yasası, yönetmelikler, tebliğler ve standardların tanıtımı.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri