Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tarımda Kalite ve Standardizasyon
Ders Kodu: TBY330
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Tarımsal ürünlerin standardizasyonu ve depolanması ile ilgili temel kuralların ve dikkat edilmesi gereken hususların öğretilmesi

Özet İçerik

Kalite ve kaliteyi etkileyen faktörler, standart, standardizasyon ve temel analiz yöntemleri, ulusal ve uluslararası standart hazırlayan kuruluşlar ve bunların görevleri, uluslararası satndartlar, tarım ürünlerinin depolanması, depolamaya etki eden faktörler, ürün depolanmasında depo sıcaklık ve nem değerlerinin ve ürün kayıplarının tespiti, iyi tarım uygulamaları, europgap.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri