Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Endüstrisinde Kalite Kontrol I
Ders Kodu: ST308
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Süt ve süt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesinde kullanılan yöntemlerin, işletme, personel ve ambalajda mikrobiyolojik kalite kontrol yöntemlerinin, starter kültürlere yönelik uygulama ve analizlerin öğretilmesi amaçlanmaktadır

Özet İçerik

Temel mikrobiyolojik analiz bilgileri, kültürel ve mikroskobik sayım yöntemleri, patojen ve indikatör bakteri aranması, probiyotik ve laktik kültürler, personel, alet ve ekipman kontrol yöntemleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri