
| Ders Kodu | : ST308 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Süt ve süt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesinde kullanılan yöntemlerin, işletme, personel ve ambalajda mikrobiyolojik kalite kontrol yöntemlerinin, starter kültürlere yönelik uygulama ve analizlerin öğretilmesi amaçlanmaktadır
Temel mikrobiyolojik analiz bilgileri, kültürel ve mikroskobik sayım yöntemleri, patojen ve indikatör bakteri aranması, probiyotik ve laktik kültürler, personel, alet ve ekipman kontrol yöntemleri