
| Ders Kodu | : ZT406 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Arıcılığın tarımsal üretim açısından önemini kavramak, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliğini öğrenmek, İpekböcekçiliği yetiştiriciliğini öğrenmek
Dünya ve Türkiye'de arıcılığın yeri ve önemi, tozlaşmada arıcılığın önemi, ana arı, erkek arı ve işçi arıların kolonideki görevleri, arı ürünleri üretimi, arı hastalıkları, arıcılıkta yıl boyunca yapılan işler. İpekböcekçiliğinin kırsal kalkınmada önemi, ipekböceği yetiştiriciliğinde çevresel faktörler, kaliteli koza üretimi için yapılması gerekenler, askıya alma, koza boğma, ipek üretimi