
| Ders Kodu | : TB311 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Baharat bitkileri yetiştiriciliğinin temel ilkelerinin açıklanması ve Türkiye için ekonomik öneme sahip bazı bitkilerin genel yetiştiricilik ilkelerinin öğretilmesidir.
Baharat bitkilerinin tarihi gelişimi, Baharat bitkilerinin sınıflandırılması, ekonomik önemi, kültürü, kurutulması, sterilizasyonu, depolanması, kalite ve standardizasyonu, bazı baharat bitkilerinin yetiştiriciliği
| Prof. Dr. Olcay ARABACI |
| 1. | Baharat bitkilerinin önemini kavrayabilme |
| 2. | Baharat bitkilerinin botanik özelliklerini öğrenme |
| 3. | Baharat bitkilerinin kültürünü öğrenme |
| 4. | Baharat bitkilerinin kullanım alanlarını öğrenme |
| 5. | Baharat bitkilerinin üretim süreci, pazarlama ve muhafaza şekilleri gibi konularda üreticilere bilgi verebilme |
| 1. | Ceylan, A., 1995. Tıbbi bitkiler I , EÜ Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 312 |
| 2. | Ceylan, A., 1996. Tıbbi Bitkiler II, EÜ Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 481 |
| 3. | Baydar, H., 2009. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi, SDÜ Ziraat Fakültesi Yayın No: 51 |
| 4. | Farklı Kaynaklardan Derlenmiş Sunumlar ve Ders Notları Internet Kaynakları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 1 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 13 | 2 | 15 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 16 | 2 | 18 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 5 | ||||||||||
OÇ-2 | 5 | ||||||||||
OÇ-3 | 5 | ||||||||||
OÇ-4 | 5 | ||||||||||
OÇ-5 | 5 | ||||||||||