Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Ürünlerinde Duyusal Analiz ve Tüketici Bilimi
Ders Kodu: ST425
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Dersin amacı, süt ürünlerinde duyusal değerlendirmelerin temel prensiplerini öğreterek, öğrencileri duyusal analiz bilimi konusunda eğitmektir.

Özet İçerik

Duyusal analize giriş, duyusal analiz programının organizasyonu ve işletilmesi, duyusal analizde kullanılan skalalar, deneysel tasarım, farklılık testleri, tanımlayıcı testler, duyusal profil analizleri ve tüketici beğeni testleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri