Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda ve Mikrobiyal Biyoteknoloji
Ders Kodu: TBY409
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 2
AKTS: 4
Amaç

Gıda biyoteknolojisi ile ilgili temel bilgilerin verilmesi, gıda maddeleri üretiminde ve gıdaya dönüşen bitkisel ve hayvansal üretimde geleneksel ve modern biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı, ayrıca farklı amaçlarla kullanılan hammadde ve katkı maddelerinin üretiminde biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konusunda bilgiler vermektir.

Özet İçerik

Biyoteknolojiye giriş, Biyoteknolojinin temel prensipleri, Mikroorganizmaların metabolizması, Mikrobiyal büyüme ve biyoürün oluşum kinetiği, Biyoteknolojik prosesler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri