
| Ders Kodu | : TBY409 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 2 |
| AKTS | : 4 |
Gıda biyoteknolojisi ile ilgili temel bilgilerin verilmesi, gıda maddeleri üretiminde ve gıdaya dönüşen bitkisel ve hayvansal üretimde geleneksel ve modern biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı, ayrıca farklı amaçlarla kullanılan hammadde ve katkı maddelerinin üretiminde biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konusunda bilgiler vermektir.
Biyoteknolojiye giriş, Biyoteknolojinin temel prensipleri, Mikroorganizmaların metabolizması, Mikrobiyal büyüme ve biyoürün oluşum kinetiği, Biyoteknolojik prosesler