
| Ders Kodu | : ST314 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Süt mikrobiyolojisi açısından önemli mikroorganizmaları tanıtarak, süt ve süt ürünlerini tüketici sağlığını tehdit edecek unsurlardan uzaklaştırmak ve ürünün bozulmasını engellemek için gerekli önlemleri öğretmektir. Ayrıca fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan mikroorganizmaların genel özelliklerinin öğretilmesi de amaçlanmaktadır.
Önemli bakteri familya ve genuslarının tanıtılması, laktik asit bakterileri, maya ve küfler, bozulmaların kimyası ve fermantasyonlar, mikrobiyal hastalıklar ve zehirlenmeler