Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Mikrobiyolojisi
Ders Kodu: ST314
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Süt mikrobiyolojisi açısından önemli mikroorganizmaları tanıtarak, süt ve süt ürünlerini tüketici sağlığını tehdit edecek unsurlardan uzaklaştırmak ve ürünün bozulmasını engellemek için gerekli önlemleri öğretmektir. Ayrıca fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan mikroorganizmaların genel özelliklerinin öğretilmesi de amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Önemli bakteri familya ve genuslarının tanıtılması, laktik asit bakterileri, maya ve küfler, bozulmaların kimyası ve fermantasyonlar, mikrobiyal hastalıklar ve zehirlenmeler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri