Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Endüstrisinde İşlem Mühendisliği
Ders Kodu: ST303
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Süt numunelerinin teknolojik olarak işlenmesi süresince uygulanan işlemlerin ana ilkelerini öğrenme, proses kontrol ve yönlendirme bilgi ve becerilerini edinme.

Özet İçerik

Süt ve ürünlerinin üretiminde temel işlemlerde mühendislik kavramları ile üretim proseslerininin etkinliğini hesaplayabilme, üretim sürecinde kullanılan alet ve ekipmanın prosese uyumu ve amaca uygun çalışma bilgisi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri