Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi
Ders Kodu: ST313
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Yoğurt ve benzeri fermente süt ürünlerinin sınıflandırılarak tanıtılması, özellikle yoğurt üretim teknolojisinin ve yoğurt oluşum biyokimyasının öğretilmesi

Özet İçerik

Yoğurt ve benzeri fermente süt ürünlerinin tarihi, sınıflandırılması ve özellikleri, Yoğurt üretim teknolojisinin ve yoğurt oluşum biyokimyasının ayrıntılı olarak irdelenmesi, Yoğurt benzeri fermente süt ürünleri üretim teknolojisi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri