Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Endüstrisinde Kalite Kontrol II
Ders Kodu: ST408
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu dersin sonunda öğrencilerin koyulaştırılmış süt ve süt tozu teknolojisi ile ilgili konuların prensibini ve teknolojisini öğrenmeleri sağlanabilecektir

Özet İçerik

Koyulaştırılmış süt ve süt tozunun önemi • Evaporasyon ve evaporatörler • Koyulaştırılmış süt üretimi • Vals ve Sprey kurutma yöntemleri • Sü tozu üretimi • Modifiye süttozu ürünleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri