Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Ürünlerinde Ambalaj
Ders Kodu: ST410
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Dersin amacı, öğrencilere süt ürünlerinin üretimi sırasında önemli bir basamak olan ambalajlama teknolojisinin önemini, kullanılan ambalaj materyalleri ve ambalajlama yöntemleri hakkında bilgiler aktarmaktır.

Özet İçerik

Nem, oksijen ve ışığın gıdalar üzerine etkisi ve gıda bozulmaları. Ambalajlamanın gerekliliği. Cam, kağıt, alüminyum, teneke ve plastik malzemeler ve çok katlı ambalaj malzemeleri. Aseptik ambalajlama, migrasyon ve ambalajlama teknolojisindeki son gelişmeler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri