
| Ders Kodu | : ST410 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Dersin amacı, öğrencilere süt ürünlerinin üretimi sırasında önemli bir basamak olan ambalajlama teknolojisinin önemini, kullanılan ambalaj materyalleri ve ambalajlama yöntemleri hakkında bilgiler aktarmaktır.
Nem, oksijen ve ışığın gıdalar üzerine etkisi ve gıda bozulmaları. Ambalajlamanın gerekliliği. Cam, kağıt, alüminyum, teneke ve plastik malzemeler ve çok katlı ambalaj malzemeleri. Aseptik ambalajlama, migrasyon ve ambalajlama teknolojisindeki son gelişmeler